Tines tarieven

Je verkoopt…

Ben je van plan om jouw woning te verkopen, maar weet je niet waar te beginnen? Ik begeleid jou in elke stap. Eerst en vooral wil je natuurlijk een degelijke prijs voor jouw huis verkrijgen. Ik schakel een beëdigd schatter in om jouw pand een correcte verkoopprijs te geven. Omdat je jarenlang zelf in jouw huis of appartement gewoond hebt, vertellen die vier muren een verhaal, jouw verhaal. Helaas laat dat vaak sporen na. Daarom raad ik je een erkend bouwspecialist aan die een volledig technisch verslag opmaakt en jou aantoont waar jouw pand nog een opsmukbeurt kan verdragen. Eens alles opgeknapt is, zal de verkoop des te soepeler verlopen.

Je koopt…

Door jarenlange ervaring weet ik als geen ander dat een huis of appartement kopen één van de belangrijkste stappen in jouw leven is. Waarom zou je die koop aan iemand toevertrouwen die jouw beste belangen niet voor ogen heeft? Tenslotte komt er meer bij kijken dan een hoop bakstenen kopen op een stuk grond. Panden bezoeken, daar begint het misschien wel bij, maar daar stopt het nog lang niet. Om het hele koopproces voor jou zoveel aangenamer te maken, begeleid en adviseer ik je graag van bij de selectie van een pand tot bij het effectieve ondertekenen van de akte bij de notaris.

Commissie
bij verkoop

3 % + btw = 3,63 % inclusief btw op de verkoopprijs met een minimum van 6.050 EUR (inclusief btw)

Opstartkost en bijkomende extra's

Om een correcte schatting te garanderen, raad ik je aan om samen te werken met een beëdigde schatter. De schattingskosten van € 250 (inclusief btw) betaal je rechtstreeks aan de schatter. Indien je een professionele fotograaf wil inschakelen om representatieve foto's te nemen van jouw pand, betaal je € 150 (inclusief btw) rechtstreeks aan de fotograaf. Eens jouw pand verkocht is, dan worden deze kosten uiteraard afgetrokken van de uiteindelijke commissie.

Publiciteitskost

Als de opdracht niet gerealiseerd werd en het pand dus niet verkocht werd, wordt een publiciteitskost van € 450 (inclusief btw) aangerekend. Daarbovenop komen de kosten van eventuele opzoekingen zoals het Ovam bodemattest, kadastrale legger en plan, stedenbouwkundige inlichtingen, precontractuele informatie syndicus...

Je huurt…

Een eerste stekje samen met jouw lief of het gemak van niet langer de trap op te moeten? Ik help je om een huis of appartement te zoeken naar jouw smaak en budget.

Interesse in het huren van een woning of appartement? Vul het formulier in dat je via volgende link terugvindt, zo kunnen wij jouw aanvraag sneller behandelen en een afspraak regelen om het pand te bezoeken.

Je verhuurt…

Ik stel je voor aan huurders die jouw pand met evenveel zorg en respect zullen behandelen als jijzelf, huurders waar je op kunt rekenen om altijd op tijd de huur te betalen.

Commissie
bij verhuur

1 maand huur + 21 % btw + kosten plaatsbeschrijving (halve maand voor de huurder & halve maand voor de verhuurder)