Tines tarieven

Je koopt…


Door jarenlange ervaring weet ik als geen ander dat een huis of appartement kopen één van de belangrijkste stappen in jouw leven is. Waarom zou je die koop aan iemand toevertrouwen die jouw beste belangen niet voor ogen heeft? Tenslotte komt er meer bij kijken dan een hoop bakstenen kopen op een stuk grond. Panden bezoeken, daar begint het misschien wel bij, maar daar stopt het nog lang niet.

Om het hele koopproces voor jou zoveel aangenamer te maken, begeleid en adviseer ik je graag van bij de selectie van een pand tot bij het effectieve ondertekenen van de akte bij de notaris.

 

Je verkoopt…


Ben je van plan om jouw woning te verkopen, maar weet je niet waar te beginnen? Ik begeleid jou in elke stap. Eerst en vooral wil je natuurlijk een degelijke prijs voor jouw huis verkrijgen. Ik maak een professionele, gedetailleerde en schriftelijke waardebepaling (€250 exclusief btw) op om jou een correcte verkoopprijs te geven. Omdat je jarenlang zelf in jouw huis of appartement gewoond hebt, vertellen die vier muren een verhaal, jouw verhaal. Helaas laat dat vaak sporen na. Daarom raad ik je indien nodig een erkend bouwspecialist aan die een volledig technisch verslag opmaakt en jou aantoont waar jouw pand nog een opsmukbeurt kan verdragen. Eens alles opgeknapt is, zal de verkoop des te soepeler verlopen. Eenmaal de woning verkocht is, worden de kosten van het schattingsverslag in mindering gebracht van de commissie.

Commissie bij verkoop

3 % + 0,63 % btw = 3,63 % inclusief btw op de verkoopprijs met een minimum van 6.050 EUR (inclusief btw)

Minimumvergoeding voor de gemaakte kosten

Als de opdracht niet gerealiseerd werd en het pand dus niet verkocht werd, wordt een minimumvergoeding voor de gemaakte kosten van: publiciteit en professionele fotografie ten bedrage van € 450 (exclusief btw) aangerekend. Daarbovenop komen de kosten van eventuele opzoekingen zoals het Ovam bodemattest, kadastrale legger en plan, stedenbouwkundige inlichtingen, precontractuele informatie syndicus...