Tines tarieven

Je koopt…


Door jarenlange ervaring weet ik als geen ander dat een huis of appartement kopen één van de belangrijkste stappen in jouw leven is. Waarom zou je die koop aan iemand toevertrouwen die jouw beste belangen niet voor ogen heeft? Tenslotte komt er meer bij kijken dan een hoop bakstenen kopen op een stuk grond. Panden bezoeken, daar begint het misschien wel bij, maar daar stopt het nog lang niet.

 

Om het hele koopproces voor jou zoveel aangenamer te maken, begeleid en adviseer ik je graag van bij de selectie van een pand tot bij het effectieve ondertekenen van de akte bij de notaris.

 

Je verkoopt…


Ben je van plan om jouw woning te verkopen, maar weet je niet waar te beginnen? Ik begeleid jou in elke stap. Eerst en vooral wil je natuurlijk een degelijke prijs voor jouw huis verkrijgen. Ik maak een professionele, gedetailleerde en schriftelijke waardebepaling (€250 exclusief btw) op om jou een correcte verkoopprijs te geven. Bij verkoop door ons kantoor worden de kosten van opmaak waardebepaling in mindering gebracht van de commissie.

Omdat je jarenlang zelf in jouw huis of appartement gewoond hebt, vertellen die vier muren een verhaal, jouw verhaal. Helaas laat dat vaak sporen na.

Daarom raad ik je indien nodig een erkend bouwspecialist aan die een volledig technisch verslag opmaakt en jou aantoont waar jouw pand nog een opsmukbeurt kan verdragen. Eens alles opgeknapt is, zal de verkoop des te soepeler verlopen. Eenmaal de woning verkocht is, worden de kosten van het schattingsverslag in mindering gebracht van de commissie.

Commissie bij verkoop


3 % + 0,63 % btw = 3,63 % inclusief btw op de verkoopprijs met een minimum van 6.050 EUR (inclusief btw)

 

De kosten van opmaak waardebepaling worden in mindering gebracht van de commissie bij verkoop door ons kantoor.

 

Opstartkost en bijkomende extra's


Om een correcte waardebepaling te garanderen, raad ik je aan om een taxatierapport te laten opmaken. De kosten hiervan bedragen € 250 (inclusief btw) en worden in mindering gebracht van de commissie bij verkoop door ons kantoor.

 

Minimumvergoeding voor de gemaakte kosten


Als de opdracht niet gerealiseerd werd en het pand dus niet verkocht werd, wordt een minimumvergoeding voor de gemaakte kosten van: publiciteit ten bedrage van € 450 (exclusief btw) aangerekend. Daarbovenop komen de kosten van eventuele opzoekingen zoals het Ovam bodemattest, kadastrale legger en plan, stedenbouwkundige inlichtingen, precontractuele informatie syndicus...

Je huurt…


Een eerste stekje samen met jouw lief of het gemak van niet langer de trap op te moeten? Ik help je om een huis of appartement te zoek naar jouw smaak en budget.


Interesse in het huren van een woning of appartement? Vul het formulier in dat je via volgende link terugvindt, zo kunnen wij jouw aanvraag sneller behandelen en een afspraak regelen om het pand te zoeken.

 

Je verhuurt


Om de kwaliteit van mijn verhuurportefeuille te kunnen garanderen wordt er gewerkt met een kwaliteitslabel.  Dit betekent dat er een selectie zal gemaakt worden van de panden die kunnen verhuurd worden.

Op vandaag zijn er de Vlaamse Wooncode en de Woninghuurwet, maar in 2020 komen er strengere normen inzake energieprestatie in het Vlaamse gewest.

Daarenboven ga ik als kantoor nog een stapje verder en vind ik dat anno 2019 centrale verwarming / elektrische accumulatie / voldoende pellet- of gaskachels, een goed uitgerust keuken en badkamer een must zijn voor een degelijk huurwoning.